🎀🎀 Rock&Rosés Stijltips: editie 2: Petite? 🎀🎀

Vandaag gaan we wat dieper in op stijltips voor les petites onder ons…
Ben je petite? Klein maar schattig (heb daar zelf zo’n bloedhekel aan om zo bestempeld te worden…)

Als petite lig je misschien wel goed in de markt, maar toch word je sneller onderschat omdat je minder ‘autoriteit’ uitstraalt…

Hoe kunnen we de boel optisch wat bijsturen?

In België en Nederland zijn de vrouwen gemiddeld 1m68. Men spreekt over ‘petite’ onder 1m63…
Maar de volgende tips kunnen voor iedereen die wat groter wil lijken, nuttig zijn….

Kortom welke do’ s & don’ ts zijn er om optisch groter te lijken?

⭐ Probeer vooral lengtelijnen in je outfit te creëren via prints, een sjaal die je in de lengte laat loshangen, taillenaden op je kledij die verticaal gestikt zijn, details op je kledij die in de lengte aangebracht zijn (bijvb. studs en lovertjes die naar beneden aangebracht zijn…)

⭐ Je kan ook kleurharmonie creëren, een soort ton-sur-ton, of schoenen en broek of kousen en rok in dezelfde kleur. Door je outfit in dezelfde kleurtinten te dragen, zal je langer lijken…Stem je jasje af op je broek qua kleurtint.

⭐ Kies voor smalle broeken die onderaan mooi aansluiten, rechte pijpen of een bootcut. Ook een hoge taille laat je benen langer lijken (tenzij je ook een korte romp hebt, dan is dit laatste een no go).

⭐ Kies ook eerder voor een V-hals omdat deze ook lengte toevoegt. Idem dito voor een lange halsketting…

⭐ Zeer voor de handliggend maar draag hakken, vermijd zeker brede platte schoenen (sowieso zijn deze weinig stylish, vind ik persoonlijk).

⭐ Laat je kledij ‘breken’ op natuurlijke snijlijnen, namelijk waar je lichaam scharniert: je pols, elleboog, heup, enkel… niet halverwege een lichaamsdeel… of in meer fashionable terms: GEEN driewkwart broeken en mouwtjes, botjes die halverwege je kuit stoppen, midi-rokken( tenzij in zelfde kleurtint met bovenstuk….)
Hoe hot & trending ze nu ook zijn, vermijd de Overknee Boots… Die hebben jammergenoeg ook een verkortend effect. Combineer je je trendy boots echter op een jeans in dezelfde kleurtinten of een kleedje die er net boven uitkomt in dezelfde kleurtoon, dan kom je wel mee weg als petite…

De grote don’ts als petite zijn als volgt:

👎 Teveel in de breedte gaan werken (wijde stoffen, wijde rokken, horizontale prints…).

👎 Te grote accessoires: met een oversized bag zal men zich eerder afvragen waar die handtas met dat vrouwtje naartoe wandelt. Ook willen we je niet gaan zoeken onder de accessoires (Less is more, dus hou het eerder op 1 à 2 accessoires).

👎 Zware stoffen zullen je ook eerder verkleinen dan je eer aan doen.

👎 Vermijd drappages en vele laagjes… Anders ziet men de ferme madame die je bent tussen al die laagjes stof niet…

Tot slot willen we je nog meegeven dat dit ‘richtlijnen’ zijn… Iedereen heeft per slot van rekening zijn eigen stijl en voorkeur.
Niet elke Petite wil er persé groter uitzien.

Ook kan je een eerder extravagante stijl hebben waar je dan liever wel je stijlpersoonlijkheid extra benadrukt met ferme statement pieces en juwelen…

Ik ben zelf maar een 1m65 maar ben ook geen grote fan van kleine handtasjes en juwelen…

De fashionista in mij is daar dan weer te groot voor 😂 Dus die regel lap ik lekker aan mijn laars ( en ja,ook die is overknee boot)…

De truc is om te selecteren wat jou kan helpen en wat er bij je stijlpersoonlijkheid past.

Ton sur ton

Heb je vragen hierover of bij bepaalde stukken op onze webshop, mag je me altijd een mailtje sturen naar info@rockandrose.be.

Kom je eens persoonlijk langs bij ons op één van de pop-up days, op afspraak in de showroom, …. dan proberen we altijd ook gepast kledingsadvies te geven bij je figuur.

💋 Tot gauw, veel liefs en Happy Shopping 💋

Nele
Rock&Rosé

🎀🎀 Welke decolleté voor welke boezem? 🎀🎀

In onze eerste reeks van R&R’s stijltips gaan we wat dieper in op welke decolletés en halsuitsnijdingen onze boezem, groot of klein, het meeste eer aandoen…
De do’ s en don’ ts voor onze clementientjes of meloentjes 🙂

Was moeder natuur zeer gul en wil je liever optisch een kleinere boezem creëren, dan kun je het beste bovenaan je outfit wat ‘breken’.
Probeer zeker te vermijden om gans de handel te gaan ‘verstoppen’ onder een rolkraag of een hoog uitgesneden boothals of ronde neklijn.
Ideaal is een blouse, pull of top met een V-hals…
Probeer ook te vermijden om extra aandacht te trekken naar onze boobies door een schreeuwerige print of net daar een ferme tekst/quote…

Voor de wat bescheidener balkonnetjes onder de dames wordt er over het algemeen een hogere halsuitsnijding en minder diepe decolletés aangeraden en in principe geen diepe V-hals. Eigenlijk zijn de boothals en een turtleneck hier ideaal omdat we op deze maniereen groter geheel creëren.
Less is NOT more geldt hier… Glitter, prints, schreeuwerige quotes, ruches, sequins,… alles mag hier… Wil je een blinkend stofje (satijn bijvb.) dragen, geen probleem, want deze hebben tevens een ‘verzwarend’ effect.
Deze zomer zien we veel ruches en volantes in combinatie met de Off the Shoulder-trend in zowel topjes, blousjes als kleedjes terugkeren… Perfect voor de A- en B-cupjes.

Tot slot nog een selectie van perfecte stuks voor de A’tjes en B’tjes onder ons:
En ook voor de C’tjes en C+

Zo hopelijk had je hier iets aan.

💋 Veel liefs 💋

Nele/Rock&Rosé

XoXo